43. ФЕДРАС

Након селекције, коју је извршио драматург Милисав Миленковић, селектор и председник уметничког савета 43. Фестивала драмских аматера села Србије, у званичној конкуренцији нашло се девет представа, распоређених у осам такмичарских вечери. Малоцрнићкој публици представили су се аматери из Треботина, Жабара и Мале Врбнице, Падине, Дрмна, Љубовије, Крушчића, Божевца, Бољеваца, Старог Села и Малог Црнића.

Све представе је пратио и оцењивао стручни жири у саставу: Слободан Савић , позоришни критичар из Београда, председник жирија, Милош Јагодић , редитељ из Београда и Весна Џино , професор Књижевности из Црљенца.

Сваке вечери жири публике у саставу: Иван Игњатовић из Црљенца , председник Управног одбора Центра за културу Мало Црниће , Сребранка Томић , директор ОШ „Милисав Николић“ из Божевца и Стефан Павловски , глумац дечије сцене ОАП „Бранислав Нушић“ из Малог Црнића, додељивао је награду за глумачко остварење вечери.

Након игре аматера, сваке вечери су организовани и разговори о одгледаној представи, које је водио Слободан Савић , председник стручног жирија.

Поред представа које су извођене у такмичарском делу програма, овогодишњи Фестивал обогаћен је гостима вечери, познатим глумцима. Учествовали су Весна Станковић, Александар Дунић и Фуад Табучић. У преподневним часовима, публика је имала прилике да види дечију представу „Краљевски фестивал“ по тексту Тоде Николетића, у режији Радише Стојићевића, а у извођењу глумаца дечије сцене ОАП „Бранислав Нушић“ из Малог Црнића. Фестивал је затворила, на радост малоцрнићке публике, професионална позоришна представа Звездара Театра „Сокин и Босина“ у режији Југа Радивојевића, по тексту Др Милице Константиновић.