„ČAROBNJAK IZ OZA „ – POBEDNIK 9.VRAGOLASTIH POZORIŠTARIJA U Smederevskoj Palanci.

  1. 09 2015 godine spustila se zavesa 9. Festivala dečijeg scenskog stvaralaštva pod „Nazivom „Vragolaste pozorištarije“ koji se već tradicionalno održava u Smederevskoj Palanci.

U konkurenciji 8 dečijih pozorišnih predstva,  koje su  se našle na repertoaru ovogodišnjeg festivala žiri u sastavu: Predrag Vuković Peđolino, autor i urednih dečijih emisija, Dragiša Kosara, prvak pozorišta lutaka Pinokio i Fuad Tabučić glumac i reditelj, odgledali su od 22-25 septembra osam predstava i doneli sledeću odluku:

Za najbolju predstavu, proglašena je  pozorišna predsatva „Čarobnjak iz OZA“, u izvođenju dečije scene OAP „Branislav Nyšić iz Malog Crniće, u režiji Radiše Stojićevića.

 

DSC_0113

Drugo mesto „Ivica i Marica „ iz Surdulice

Treće mesto ravnopravno  dele „Bajka o čarobnom sviraču“ iz Jagodine i „Uspavana lepotica“Radičević iz Bečeja.

Najbolju žensku epizodnu ulogu dobila je Milica Milenković, za ulogu Limenka  u pozorišnoj predstavi Čarobnjak iz OZA“.

Ovaj mali  ansambl  svojim šarmom već godinama, osvaja dečija srca na brojnim Festivalima i  gostovanjima  po Srbiji. Poslednjih godina nalazi se u samom vrhu dečije pozorišne scene u Srbiji. Predstave režira, Radiša Stojićević učitelj u penziji, koji je inače i nosilac diplome najdraži učitelj, za izvanredno zalaganje i rezultate postignute u obrazovanju i vaspitanju učenika u unapređivanju školske nastave i širenju kulture.