„Revizor“ najbolja predstava

Predstavom “Kad bejah mrtav“ i proglašenjem pobednika, spustila se zavesa na 8.Smotru dramskih amatera Pomoravlja i Podunavlja “Živka Matić“.
U čast i slavu čuvene popularne televizijske i radijske glumice, Požarevljanke Živke Matić, na maloj sceni požarevačkog Centra za kulturu nastupila su amaterska pozorišta iz Petrovca na Mlavi, Boževca, Malog Crnića i Krnjeva.
U konkurenciji za glavnu nagradu bile su glumice Milica Ilić (Petrovac), Sandra Milošević (Boževac) Anđela Stokić (Malo Crniće) i Tamara Antić (Krnjevo), za najbolju glumicu proglašena je Milica Ilić iz Petrovca
U konkurenciji za glavnu nagradu za najboljeg glumca bili su Ljubomir Denić (Petrovac), Valentino Oljača(Boževac), Miroslav Milutinović (Malo Crniće) ili Goran Lekić (Krnjevo). Najbolji glumac festivala je Valentino Oljača iz Boževca.
Takođe, žiri je proglasio najbolju predstavu „Revizor“ u izvođenju našeg pozorišta, koja će nastupiti na završnoj večeri Amaterskih glumačkih svečanosti „Milivojev štap i šešir“.
Poslednje večeri smotre, u nedelju 15.novembra 2015, u čast pobednika i završetka festivala Vladislav Velkovski odigrao je monodramu “Kad bejah mrtav“.

poslednje-veceri-smotre-kad-bejah-mrtav-i-proglasenje-pobednika