„Ревизор“ најбоља представа

Представом “Кад бејах мртав“ и проглашењем победника, спустила се завеса на 8.Смотру драмских аматера Поморавља и Подунавља “Живка Матић“.
У част и славу чувене популарне телевизијске и радијске глумице, Пожаревљанке Живке Матић, на малој сцени пожаревачког Центра за културу наступила су аматерска позоришта из Петровца на Млави, Божевца, Малог Црнића и Крњева.
У конкуренцији за главну награду биле су глумице Милица Илић (Петровац), Сандра Милошевић (Божевац) Анђела Стокић (Мало Црниће) и Тамара Антић (Крњево), за најбољу глумицу проглашена је Милица Илић из Петровца
У конкуренцији за главну награду за најбољег глумца били су Љубомир Денић (Петровац), Валентино Ољача(Божевац), Мирослав Милутиновић (Мало Црниће) или Горан Лекић (Крњево). Најбољи глумац фестивала је Валентино Ољача из Божевца.
Такође, жири је прогласио најбољу представу „Ревизор“ у извођењу нашег позоришта, која ће наступити на завршној вечери Аматерских глумачких свечаности „Миливојев штап и шешир“.
Последње вечери смотре, у недељу 15.новембра 2015, у част победника и завршетка фестивала Владислав Велковски одиграо је монодраму “Кад бејах мртав“.

poslednje-veceri-smotre-kad-bejah-mrtav-i-proglasenje-pobednika