ПОЗОРИШТЕ ИЗ МАЛОГ ЦРНИЋА ДО СУЗА НАСМЕЈАЛО ПУБЛИКУ

Аутор Marko Mirkovic мај 16, 2018
У Дому културе у Плажану, на 23. МАПС-у, изведена је друга такмичарска представа. Наступили су чланови позоришта Центра за културу из Малог Црнића. Њихов водвиљ „Заобићи госпођу Мекам“, у режији Фуада Табучића по тексту Реја Куна и Џонија Чемпмена, до суза је насмејао многобројну публику фестивала, која је глумце наградила аплаузом од неколико минута.

Ова позоришна представа, отворила је 46. ФЕДРАС (Фестивал драмских аматера села Србије), а по традицији они увек отварају фестивал у свом месту. Комедија је водвиљског типа, говори о прељубама и лажима, траје сат времена, али њено трајање, није досадно, већ нема празног хода, нон – стоп се нешто дешава.
„У водвиљу постоји само једно правило, шта год да се деси, не сме да се стане, ако ми не стајемо, ни публика неће да изгуби пажњу, нон- стоп треба да се држи један исти темпо,од почетка до краја, не сме да пада и да се нон-стоп дешава нешто занимљиво, што више смешних реплика и публика ће то да прихвати увек“, каже глумац Немања Павловски и додаје да је одушевљен вечерашњим извођењем и публиком.
„Први пут смо на овом фестивалу. Нисам очекивао да ће бити пуна сала, изненадио сам се на крају представе када сам изашао људи су стајали и аплаудирали- публика је феноменална и домаћини, дочекали су нас фантастично и сад ми је жао што нисмо и ранијих година долазили“, додаје Павловски који представља млађи део овог позоришног ансамбла.
Позоришној представи у Плажану присуствовала је и директорка Центра за културу из Малог Црнића, која је истакла да на овај фестивал у Плажану гледа са толико симпатије, као и свој фестивал ФЕДРАС.

„Ово је било једно предивно вече, које ми нисмо очекивали, дивна публика, реакције, аплаузи, дивна подела енергије, док је ансамбл играо публика је савршено реаговала,тачно на местима где је то требало, давала је ансамблу довољно енергије, да они овај водвиљ изнесу до краја са пуно ритма и адреналина који их је држао током целе представе“, каже Бебица Миловановић, директорка Центра за културу из Малог Црнића.
Директорка се осврнула и на генерацијску мешовитост ансамбла.
„На сцени имамо глумце свих генерација, почевши од најстаријег, оснивача Мирослава Милутиновића, који је на сцени више од 40 година, па до глумца који има седам година и игра на дечијој сцени“, прича она.
Судећи по реакцијама публике, ова представа завредеће високу оцену на 23. МАПС, али то ћемо сазнати крајем недеље.
Вечерас на плажанској сцени позориште из Јагодине, са представом „Идемо у лов“.